تبلیغات
باز تابش امسال - آشپزی و ..
 
باز تابش امسال
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : mah sal
نویسندگان
نظرسنجی
نظر خود را در مورد این وبلاگ بنویسید







طرز تهیه زولبیا و بامیه

زولبیا:
مواد لازم: نشاسته ۲۰۰ گرم- ماست ۱۸۰ گرم- آرد ۲۰ گرم- زعفران حل شده یک قاشق سوپخوری- روغن جامد یک قاشق چایخوری- جوش شیرین یک دوم قاشق چایخوری- آب یا گلاب یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:

 نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملاً داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم.
زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از ۱۵-۱۰ دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود

 بامیه:
مواد لازم: آرد ۲۰۰ گرم- آب ۳۰۰ گرم- تخم مرغ ۳ عدد- روغن جامد یک قاشق سوپخوری- شکر نیم کیلو- نمک یک سوم قاشق چایخوری- آب ۱۵۰ گرم- آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری- گلاب کمی


طرزتهیه:
آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می زنیم (در حدود ۳-۲ دقیقه)، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید. سپس بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای این که بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می کنیم.
برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبد و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال که داغ می باشند، به شربت گرم اضافه می کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند کرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.
توجه : برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنها خواهد شد. 

***************

سالاد کاهو و کاسنی

مواد لازم

كاهو پیچ خردشده 10 برگ
كاسنی خردشده پنج برگ
كاهو بنفش برای تزئین به میزان لازم
پنیر لیقوان خردشده دو قاشق سوپخوری
كشمش یك قاشق سوپخوری
روغن زیتون سه قاشق سوپخوری
نمك و فلفل و سس بالزامیک به میزان لازم

سالاد کاهو و کاسنی

طرز تهیه

كاهو پیچ، كاسنی، كشمش، روغن زیتون، نمك و فلفل را داخل ظرف ریخته و هم می‌‌زنیم و داخل ظرف سرو سالاد می‌‌ریزیم. سپس كاهو بنفش را به شكل گرد در آورده وسط ظرف سالاد گذاشته، پنیر خردشده را روی سالاد به صورت نامنظم می‌‌ریزیم و كمی سس بالزامیك روی سالاد ریخته و سرو می‌‌كنیم.

سالادها

***************

بادنجان ته ‌پر

مواد لازم

بادنجان قلمی یك كیلوگرم
سبزی خردشده ( نعنا، جعفری و پونه) پنج قاشق غذاخوری
گردوی سائیده‌شده پنج قاشق غذاخوری
كشمش سه قاشق غذاخوری
سیر سه حبه
پیاز متوسط یك عدد
نمك، فلفل، گلپر و زردچوبه و روغن به میزان لازم
رب انار دو قاشق غذاخوری

بادنجان ته پر

بادنجان ته ‌پر

طرز تهیه

پیاز و سیر را رنده كرده و با سبزی، گردو، كشمش، نمك، فلفل، گلپر و زردچوبه مخلوط كنید.

داخل بادنجان را خالی كرده و مخلوط را داخل آن بریزید. بادنجان‌ها را در تابه چیده و با حرارت ملایم به مدت دو ساعت به آرامی هر چهار طرف بادنجان‌ها را سرخ كنید.

غذای ایرانی سنتی

غذاهای گیلانی

***************

کتلت ذرت با پیازچه

مواد لازم

گوشت چرخ‌كرده 250گرم
ذرت پخته شده یا كنسرو ذرت 200 گرم
گشنیز ساطوری‌شده 150 گرم
پیازچه ساطوری شده 100 گرم
آرد نان یك قاشق غذاخوری
روغن، نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
تخم‌مرغ دو عدد

کتلت ذرت با پیازچه

طرز تهیه

گوشت چرخ‌كرده را با ذرت، گشنیز، پیازچه، نمك، فلفل، زردچوبه، تخم‌مرغ و آرد نان خوب مخلوط می‌كنیم تا مواد یك دست شوند. سپس روغن را روی حرارت كم، گذاشته و از مایه كتلت یك قاشق برداشته و در تابه می‌ریزیم (حرارت را متوسط می‌كنیم.) بعد از این كه دو طرف آن سرخ شد می‌توانیم كتلت را سرو كنیم.

شامی ها و کوفته ها

***************

کوفته سال چال

مواد لازم

گوشت دو بار چرخ شده 500 گرم
سوسیس كوكتل خرد شده چهار عدد
فلفل‌دلمه‌ای خرد شده یك عدد
سبزی معطر خرد شده یك پیمانه
جوز هندی نصف قاشق چایخوری
تخم‌مرغ یك عدد
آرد نخودچی دو تا سه قاشق غذاخوری
زردچوبه یك قاشق چایخوری
فلفل‌سیاه نصف قاشق چایخوری
رب گوجه‌فرنگی سه قاشق غذاخوری
پیاز نگینی خرد شده یك عدد
پیاز سرخ شده یک عدد
آب چهار تا پنج لیوان
لیموعمانی چهار عدد
نمك به میزان لازم

کوفته سال چال

طرز تهیه

گوشت، سوسیس، پیاز نگینی خرد شده و فلفل‌دلمه‌ای را با هم میكس كرده، سبزی، نمك، فلفل‌سیاه، تخم‌مرغ، آرد نخودچی، زردچوبه و جوزهندی را به آن اضافه و خوب ورز می‌دهیم، آن‌گاه، پیاز سرخ شده، رب گوجه‌فرنگی و آب را با هم مخلوط كرده و می‌گذاریم بجوشد، سپس، از مواد كوفته به اندازه دلخواه برداشته به شكل بیضی فرم می‌دهیم و داخل مایه سس كه در حال جوش می‌باشد، آنها را قرار می‌دهیم و چهار عدد لیموعمانی را به كوفته‌ها اضافه می‌كنیم و می‌گذاریم به مدت یك ساعت با حرارت ملایم بپزد.

شامی ها و کوفته ها

***************

شامی آرد نخودچی

مواد لازم

گوشت چرخ‌كرده مخلوط گوساله و گوسفند 300 گرم
پیاز یك عدد
آرد نخودچی سه قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ دو عدد
فلفل، زردچوبه، نمك و روغن به میزان لازم

شامی آرد نخودچی

طرز تهیه

پیاز را رنده كرده و به همراه آرد نخودچی، گوشت، نمك، فلفل، زردچوبه و تخم‌‌مرغ‌ها ورز می‌دهیم آن قدر ورز می‌دهیم تا كاملا حالت چسبندگی پیدا كند. سپس از هركدام به اندازه یك تخم‌مرغ برداشته به شكل شامی درست می‌كنیم، بعد به مدت 15 دقیقه شامی‌ها را كنار گذاشته و در تابه روغن ریخته و با حرارت ملایم شامی‌ها را سرخ می‌كنیم و كنار می‌گذاریم.

مواد لازم برای سس

رب‌گوجه‌فرنگی یك قاشق غذاخوری

گوجه‌فرنگی دو عدد

پیاز یك عدد

شكر دو قاشق غذاخوری

آبلیمو نصف فنجان

نمك و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه سس

در همان روغنی كه شامی‌ها را سرخ كرده‌ایم پیاز رنده شده را با زردچوبه سرخ می‌كنیم، سپس رب گوجه‌فرنگی را افزوده بعد از پنج دقیقه گوجه‌فرنگی‌های رنده شده را می‌ریزیم، آن‌گاه آب، نمك، شكر و آبلیمو را اضافه كرده و می‌گذاریم به جوش بیاید.

نکته: به جای شكر و آبلیمو می‌توان از سركه سیب و شیره انگور استفاده كرد.

بعد از این كه سس جوش آمد، شامی‌ها را داخل آن گذاشته و در تابه را می‌بندیم تا سس غلیظ و شامی‌ها هم در آن پخته شود، بعد از گذشت نیم‌ساعت غذا آماده سرو است.

شامی ها و کوفته ها

***************



صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :